FM Systeem

Phonak SmartLink FM systeem

De FM-systemen zijn breed inzetbaar op de werkvloer. De meest populaire toepassingen zijn vergaderen en (mobiel) telefoneren.
 
Vergaderen
Deze vergaderhulp wordt strategisch geplaatst op de tafel en zo wordt iedereen beter hoorbaar. Ook kan het als richtmicrofoon worden ingezet tijdens één-op-één werkoverleg in een drukke fabriekshal of tijdens een bedrijfsborrel.
Telefoneren zonder omgevingslawaai
 
Ook voor de vaste en mobiele telefoon kan een prima oplossing geboden worden. Bij een (draadgebonden) vaste telefoon kan de FM-zender via een splitter aangekoppeld worden. Zo wordt het gesprek via FM hoorbaar op beide oren, een enorme verbetering in spraakverstaan. Voor maximaal resultaat kan omgevingsgeluid volledig weggedrukt worden.
 
Voor de gebruikers van de GSM biedt de bluetooth optie uitkomst, ideaal voor (account) managers en directeuren die altijd en overal bereikbaar willen zijn. Handsfree telefoneren in de auto is zeer eenvoudig doordat de hoortoestellen de headset vormen. Maar ook voor telefonisten/receptionisten biedt dit uitkomst door de handsfree oplossing.
Verstaan op afstand
 
Een vorkheftruck chauffeur of medewerker die over grotere afstand geïnstrueerd moet worden. Met FM is het alsof de spreker naast hem staat.