Op vakantie

Ga je met het vliegtuig? Neem dan zeker genoeg batterijen (al dan niet oplaadbare) mee in je handbagage. Waarom in je handbagage? Op vlieghavens gaan er veel bagagekoffers verloren, soms duurt het weken voor  je uw bagage terug hebt. Daarbij, je bagage vliegt niet altijd met hetzelfde vliegtuig als jij, als je bijvoorbeeld je overstap gemist hebt kan het zijn dat je bagage 1000km van je verwijderd is.
 
Gebruikt u voor de eerste keer niet-oplaadbare batterijen? Test ze dan zeker uit enkele weken voor je vertrek, soms moet het programma aangepast worden als je gebruik wil maken van niet-oplaadbare batterijen.
 
En tenslotte, vergeet je medisch bewijs van een CI niet, daarmee hoefje niet door de metaaldetector lopen in de luchthaven, ook al vormt dit verder geen probleem. Medisch bewijs is altijd goed om bij u te hebben, in geval van onvoorziene omstandigheden, zoals een ongeluk.Ga je naar een ander continent? Vergeet dan je aangepaste stopcontact niet, in sommige landen beschikt men over een 110V i.p.v. 230V aansluiting.
 
Ook is het aangeraden om een paar reserve accessoires mee te nemen, bv een 'Earhook' (oorhaak).
 
Indien ondersteuning is gewenst voor je CI in het buitenland, kunnen CI gebruikers van Cochlear op de website bekijken waar de meest dichtstbijzijnde CI kliniek is.
 
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Metaaldetector,