Telefoneren met een CI

Op de Nucleus processor van Cochlear zit een ingebouwde T spoel (ringleiding), dit wil zeggen als je de T spoel inschakelt en je houdt er een telefoon tegen, zal de processor de signalen van de telefoon elektromagnetisch ontvangen in plaats van akoestisch. Via deze weg is het geluid zuiverder en  hoor je het storende achtergrondlawaai niet.Met de Nucleus 6 processor is het ook mogelijk om te telefoneren, middels de Phone Clip (bluetooth ontvanger). Met de Phone Clip komt het stemgeluid van de telefoon ook rechstreeks in de processor, zonder storende achtergrondlawaai. De Phone Clip is ideaal voor het handsfree bellen, vanwege de draadloze bluetooth verbinding tussen de processor en de telefoon. Daarbij is de geluidskwaliteit nog veel beter dan met een T spoel (ringleiding).
 
Met de afstandsbediening is het mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen: 50% microfoon input en 50% telefoonspoel, of 30-70 enzoverder.
 
Sommige GSM's bieden een audio output aan, hierop kan je ook je FM toestel aansluiten.
 
Let op: niet alle GSM's ondersteunen de luisterspoel, er zijn speciale GSM's op de markt met een luisterspoel met een grote inductie (= sterke elektromagnetische signalen).
 
Trefwoorden: Telefoneren, GSM, Bellen, Mobiele telefoon,