Waterbestendigheid en waterschade

De processoren van Cochlear (Nucleus 6 - CP910 en CP920) hebben een waterbestendigheids norm IP57 en een waterafstotende laag. Het eerste cijfer (5) staat voor bescherming der vaste stoffen.De processoren zijn bestendig tegen stof, maar mogen niet worden onderdompeldin stof. Het tweede cijfer (7) staat voor bescherming der vloeibare stoffen, hieronder verstaan we onder andere water. De Nucleus 6 processoen mogen in principe 30 minuten 1 meter diep onder water gaan, al is dit niet aan te raden. Let op: bovenstaande geldt enkel wanneer er herlaadbare batterijen (accu’s) gebruikt worden. Ook zout water wordt ten sterkste afgeraden!

Ongeacht het gebruik in vochtige ruimtes wordt aangeraden om de processor regelmatig in een DryStore box op te bergen.

Voor het zorgeloos zwemmen, onderwater zwemmen of snorkelen, kan de Aqua+ worden gebruikt. Met de Aqua+ is de processor waterbestendig tot beschermingsniveau IP68. Hiermee kan je in de zee of in het zwembad zwemmen tot 3 meter diepte. Let op: deze beschermingsklasse is alleen van toepassing wanneer je de Aqua+ zonder de akoestische component gebruikt en oplaadbare batterijen (accu’s).

In geval van nood: blijkt er toch waterschade aan de processor, kan je hem in een DryStore box steken die het vocht onttrekt, of in een bijhorende kist met droogtabletten.

Geen droogtabletten meer? Dan is rijst een tijdelijk alternatief, je kan je processor in een zak rijst steken, rijst absorbeert water. Nieuwe droogtabletten kan je bij de meeste apothekers krijgen.

Trefwoorden: Douchen, Zwemmen, Waterbestendigheid, Regen, Zweten,