Algemene tips

Gadgets en accesoires
Er zijn heel wat accesoires op de markt die het dragen van een CI aangenamer maken, klik hier om de accesoires te bekijken.

De batterijen
Standaard krijg je 2 batterijen meegeleverd, om een maximale levensduur te bereiken is het noodzakelijk dat de batterijen dus regelmatig werken. Een afwisseling tussen de twee batterijen is dus sterk aangeraden! Als je bijvoorbeeld de ene week batterij A gebruikt en batterij B blijft constant in de lader zitten, zal batterij B 'lui" worden.

De afstandsbediening
Met de afstandsbediening kan je eenvoudig de voornaamste instellingen zoals de gevoeligheid van de microfoon, volume, enzovoort instellen. Ook kun je bij de CR230 (voor de Nucleus 6) de geavanceerde instellingen aanzetten, waarmee je onder andere de verhouding kunt bepalen van het signaal van de draadloze accessoire versus omgevingsgeluid, of van de ringleiding versus omgevingsgeluid. Je kunt bijvoorbeeld instellen: 50% microfoon input (processor, omgevingsgeluid) en 50% draadloze accessoire, of 30-70 enzoverder. Hiervoor is er geen kennis nodig van de audiologie! Ook kan je bijvoorbeeldhet batterijniveau aflezen op de afstandsbediening.