Verzekeringsmaatschappijen

Het verzekeren van uw CI is zeer sterk aan te raden. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij het implantatieteam. Er zijn verschillende verzekeraars die een CI verzekeren, het is de moeite waard om te shoppen waar u goed en goedkoop uit bent.

Het is heel gebruikelijk dat een Nederlandse verzekeraar alleen risico's in Nederland verzekert, en andersom. Een vestiging in België staat geheel los van dezelfde vestiging Nederland. Andere producten en andere premies. Reden is heel simpel, het toezicht op verzekeraars in Nederland is een verantwoordelijkheid van de AFM, het KIFID en het klachteninstituut verzekeraars. Het mag wettelijk niet eens in Nederland iets verzekeren terwijl verzekerde niet in Nederland woont.

Een enkele verzekeraar geeft de mogelijkheid om via de inboedelpolis te verzekeren. Dit zijn echter uitzonderingen. U kunt dan de CI apparatuur  bij uw eigen kostbaarhedenverzekering onderbrengen of hiervoor een aparte hoorhulpmiddelenverzekering afsluiten. Indien u de apparatuur onderbrengt bij uw eigen kostbaarhedenverzekering vergeet dan niet een clausule toe te voegen. Dan is de processor ook buitenshuis en in het buitenland verzekerd.

Tip: Kijk goed naar de voorwaarden, zoals werelddekking, de eerste vijf jaar (gelijk aan de periode waarna je een nieuwe processor krijgt) geen afschrijving, dus bij schade volledige vergoeding, eigen risico bij verlies of vermissing wel een eigen risico. 

Meeus (Nederland)

Meeus (Nederland)

Meest gekozen verzekeraar voor CI. Als je het formulier invult, zit er een berekening in waar je mee kan spelen, zonder dat je het nog hoeft te versturen (bij de NL website)

Europees Assurantie Kantoor (België)

Europees Assurantie Kantoor (België)

Zij bieden verzekeringen aan voor zowel alle merken die op de markt zijn.

Van Dessel NV (België)

Van Dessel NV (België)

Ongetwijfeld de meest gekozen verzekeringsmaatschappij, zij bieden verzekeringen aan voor zowel alle merken die op de markt zijn.