Organisaties

In Nederland zijn er verschillende organisaties die zich inzetten rond het thema CI.
 
Bij OPCI (Onafhankelijk Platform CI) is zeer veel informatie te vinden, over CI centra in Nederland, maar ook het laatste nieuws, contactmogelijkheden en ervaringsverhalen.
 
Voor de ouders van dove kinderen met of zonder CI, is er de stichting FODOK.
 
Daarnaast is er de Stichting Plotsdoven en Laatdoven, met een zeer actieve en betrokken groep aan leden. 
 
In België zijn er verschillende organisaties die zich inzetten rond het thema CI.
 
- Qua opvolging centra is de Oorgroep onder leiding van Prof. dr. P. Govaerts in Deurne ongetwijfeld de 'place to be', ze zijn wereldwijd gekend voor hun research en ontwikkelingen, ook de beste resultaten qua fitting komen van de Oorgroep.
 
- Bij ONICI (Onafhankelijk Informatiecentrum over CI),  kan je heel wat informatie vinden, al is deze organisatie meer naar het werkveld en deskundigen gericht.
 
- VLOK-CI, de Vlaamse vereniging voor Ouders van Kinderen met een CI, zij hebben als doel samenkomsten organiseren en de ouders voldoende informeren over de mogelijkheden.
 
- Ahosa vzw  informeert, adviseert en verdedigt de belangen van mensen die in de loop van hun leven geconfronteerd worden met gehoorverlies en die communiceren in gesproken taal. 
Meer info: www.ahosa.be en https://www.facebook.com/ahosa.vzw/. 
 
Op Facebook zijn er drie zeer actieve groepen, waar veel ervaringen worden uitgewisseld, voor en door Nederlandstalige CI gebruikers en geinteresseerden:
Cochleair Implantaat
Stichting Plotsdoven
Ervaringen Cochleair Implantaat
 
Trefwoorden: Organisaties,